søndag 16. mai 2010

INTERIØRBOBLE

Mitt første innlegg på det som i hovedsak skal fremstå som en interiørblogg. Så får vi se hva det blir til! :) Jeg og godteposen (min supermann) har nettopp kjøpt hus i landlige omgivelser i Romedal på Hedmarken. Vi kommer fra de trakter begge to. Etter noen år i Oslo og trange leiligheter, gleder jeg meg MEGET til å få større plass. Og med huskjøp kommer interiørdilla!

Jeg puster og lever for interiør om dagen og bruker det meste av min ledige tankevirksomhet til å innrede det nye huset. Jeg er gravid i 5. måned og veldig veldig sliten, derfor orker jeg som oftest ikke annet enn å være i ro. Da går det mye tid til å surfe nettet etter nye tips og ideer, og jeg har fått øynene opp for mange av de inspirerende flotte interiørbloggene der ute! Forhåpentligvis kan jeg med denne bloggen også gi inspirasjon til noen der ute.
I min lille interiørboble har jeg hatt mareritt om lamper og klokker i noen netter.. Det skyldes for det første at jeg har fått så himla lyst på en taklampe med svær rund lampeskjerm. Legger ut et bilde fra nettsiden http://www.designbelysning.no/ Det er Nestor taklampe fra Lirio;Denne koster ca kr. 5.000,-


Lampen ser giga ut på bildet men de har den bare i opptil 70 cm diameter, bildet er nok bare dratt til siden. Den må være større for at jeg skal få den looken jeg er ute etter. Jeg har brukt ufattelig mye tid på å lete etter en lignende lampe i større str og har nå funnet en på 110 cm diameter fra http://www.rifraf.dk/ Det er Kristina pendel fra Edge Form;


Denne koster ca kr. 5.500,- + frakt fra Danmark.

Jeg synes bare det er vanskelig å visualisere 110 cm på en lampe. Jeg har målt opp et pledd i den størrelsen, men det blir liksom ikke det samme... (rart..) Skulle gjerne sett en lampe "live" i nærliggende størrelse slik at jeg har noe å sammenligne med.
Er det noen som vet hvor man kan få tak i slike store lamper?

Mitt andre hodebry er denne nevnte klokken da. Jeg lurer på om det var siste utgave av bladet Vakre Hjem & Interiør (forøvrig et fantastisk interiørblad) hvor det var bilde av en stor klokke i svart og gull som sto på gulvet ved siden av en stol? Jeg klipper ut reportasjer jeg liker til en interiørbok jeg har, men har ikke skrevet hvor den stammer fra. Klokken måtte da måle over 1 meter i diameter. Den var bare helt fantastisk flott, og jeg vil prøve å lage noe lignende. Regner ikke med at noe slikt er å få tak i med mindre man er millionær! Noen som så denne klokka?

Lurte på om jeg skulle skjære til en treplate i ønsket str, bruke isopor for å få dybden og kle den med et tøystykke, og male/spraylakke selve mønsteret i klokka der jeg bruker sjablonger til tallene. I mitt hode høres det gjennomførbart ut, men det vil egentlig overraske meg om det er det.. For klokka er jo så fin, og det kan jeg da umulig få til å lage selv tenker jeg. Har noen erfaring med lignende? Ellers har jeg bestilt meg noen klokker, deriblant denne fra http://www.sofiesvilla.no/
Den er 30 cm i diameter. Jeg kjøpte meg også en klokke på http://www.bohus.no/ som var råstilig;Ha en super 17.mai feiring alle sammen! Hipp hurra :)


Chic-Romantique

Ingen kommentarer: